Ostré hovězí maso
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 162 kcal
- Sacharidy 4 g
- Tuky 3 g
- Sodík 55 mg
- Bílkoviny 20 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 36.8 mg
- Draslík 379.6 mg
- Vláknina 1280.3 mg
- Vitamín A 1280.3 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.1 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V misce smícháme prolisovaný česnek, mletý badyán a lžíci tmavé sójové omáčky.
-
2
Směsí přelijeme nudličky omytého masa a obrátíme je. Mísu přikryjeme fólií a necháme asi 1 hodinu v chladničce.
-
3
Ve woku na rozehřátém oleji opékáme podélně rozkrojené jarní cibulky 1-2 minuty. Opečené vyjmeme na papírovou utěrku.
-
4
Do woku vložíme maso i s marinádou a opékáme asi 4 minuty. Přidáme opečené cibulky, zbylou sójovou omáčku, sherry, chilli omáčku a 2/3 vody.
-
5
Ve zbylé vodě rozmícháme solamyl a vmícháme do směsi ve woku. Za stálého míchání povaříme do zhoustnutí.
-
6
Pokrm upravíme na talíře a můžeme ozdobit čerstvou jarní cibulkou.