Ostré hovězí maso

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 350 g Hovězí svíčková
  • 150 ml Voda pitná
  • 0.5 kávová lžička Chilli omáčka
  • 2 kávová lžička Solamyl
  • 1 kávová lžička Badyán
  • 5 ks Cibulka jarní
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Omáčka sójová
  • 2 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 1 polévková lžíce Sherry brandy
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 162 kcal
  • Sacharidy 4 g
  • Tuky 3 g
  • Sodík 55 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 36.8 mg
  • Draslík 379.6 mg
  • Vláknina 1280.3 mg
  • Vitamín A 1280.3 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.1 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V misce smícháme prolisovaný česnek, mletý badyán a lžíci tmavé sójové omáčky.

  • 2

    Směsí přelijeme nudličky omytého masa a obrátíme je. Mísu přikryjeme fólií a necháme asi 1 hodinu v chladničce.

  • 3

    Ve woku na rozehřátém oleji opékáme podélně rozkrojené jarní cibulky 1-2 minuty. Opečené vyjmeme na papírovou utěrku.

  • 4

    Do woku vložíme maso i s marinádou a opékáme asi 4 minuty. Přidáme opečené cibulky, zbylou sójovou omáčku, sherry, chilli omáčku a 2/3 vody.

  • 5

    Ve zbylé vodě rozmícháme solamyl a vmícháme do směsi ve woku. Za stálého míchání povaříme do zhoustnutí.

  • 6

    Pokrm upravíme na talíře a můžeme ozdobit čerstvou jarní cibulkou.

Komentáře k receptu