Pražma z trouby
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 387 kcal
- Sacharidy 4 g
- Tuky 14 g
- Sodík 691 mg
- Bílkoviny 49 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 167.5 mg
- Draslík 1018 mg
- Vláknina 1607.5 mg
- Vitamín A 1607.5 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 21.8 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rybě oškrábeme šupiny a vykucháme ji, promyjeme, osušíme kuchyňskou utěrkou, na každém boku uděláme dva zářezy a do každého dáme po 1/2 stroužku rozmačkaného česneku a břišní dutinu vytřeme vinným octem a potřeme solí a pepřem. Omyjeme a jemně nasekáme petrželku.
-
2
Rybu vložíme do pekáče se 2 lžícemi oleje, posypeme ji nasekanou petrželkou, zalijeme zbývajícím olejem a vínem a pečeme ji asi 35 minut za občasného přelévání šťávou v troubě předehřáté na 200 °C. Po 20 minutách ji děrovanou kuchyňskou lopatkou opatrně obrátíme. Upečenou rybu přemístíme na servírovací mísu, přelijeme šťávou a podáváme.