Pstruh s raky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1000 g Pstruh
  • 600 g Rak říční
  • 20 g Máta
  • 30 g Máslo čerstvé
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 30 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 20 g Kopr čerstvý
  • 100 ml Víno bílé
  • 20 ml Citronová šťáva
  • 4 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 598 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 24 g
  • Sodík 748 mg
  • Bílkoviny 77 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 325 mg
  • Draslík 1460.6 mg
  • Vláknina 1385.8 mg
  • Vitamín A 1385.8 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11.2 mg
  • Vitamín E 4.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V oválném hrnci uvedeme do varu 1 1/2 l vody, přidáme bílé víno a svazeček kopru. V dalším hrnci uvedeme do varu 3 l vody. Vykucháme a promyjeme pstruhy, vodu s vínem v oválném hrnci osolíme a pstruhy v této tekutině 7-8 minut povaříme. Vyjmeme je a udržujeme mezi dvěma talíři teplé.

  • 2

    Připravíme si omáčku. Vhodíme raky a mátu do hrnce s vařící vodou tak, aby byly obě ingredience celé ponořené. Děrovanou lžící raky po 10 minutách vytáhneme a necháme vychladnout. Jemně scedíme 3 dl tekutiny z jejich vaření a uschováme ji. Raky vyloupeme, odstraníme z nich černé střívko, krunýře uschováme, maso z ocásků a z klepet dáme rovněž stranou.

  • 3

    V pánvi rozehřejeme máslo, vhodíme na něj krunýře a jakmile se z másla začne kouřit, přisypeme mouku, přilijeme uschovanou tekutinu z vaření raků a uvedeme ji do varu. Vše procedíme jemným sítem do hrnce, přilijeme citronovou šťávu, přidáme sůl, pepř a račí maso. Na servírovací mísu rozložíme pstruhy, přelijeme je omáčkou s račím masem a hotový pokrm podáváme na stůl.

Komentáře k receptu