Minestra s chobotnicí

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Cuketa
  • 100 g Hrášek
  • 250 g Pórek
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 10 g Majoránka
  • 400 g Chobotnice
  • 70 g Těstoviny Linguine
  • 300 g Okoun - filety
  • 8 ml Olej olivový
  • 2 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 304 kcal
  • Sacharidy 32 g
  • Tuky 4 g
  • Sodík 756 mg
  • Bílkoviny 35 g
  • Uhlovodany 32 g
  • Cholesterol 48 mg
  • Draslík 740.5 mg
  • Vláknina 8727.5 mg
  • Vitamín A 8727.5 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 35 mg
  • Vitamín E 1.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cukety omyjeme a pokrájíme na kostičky. Pórek omyjeme a nakrájíme na kolečka. Očistíme chobotničky a pokrájíme. Omyjeme rybí plátky, osušíme je a pokrájíme na kousky.

  • 2

    Omyjeme majoránku, jemně ji osušíme a nasekáme. Do hrnce vhodíme hrášek, cuketu, přidáme na kolečka pokrájený pórek, trochu majoránky, litr vody a uvedeme do varu. Osolíme a vaříme vše za občasného zamíchání asi 30 minut.

  • 3

    Mezitím smažíme v nepřilnavé pánvi na oleji 2-3 minuty pokrájené chobotničky a na kousky pokrájené rybí maso, osolíme, opepříme, vyjmeme z pánve a dáme stranou.

  • 4

    V hrnci uvedeme do varu patřičné množství vody, osolíme ji a dáme do ní vařit těstoviny. Scedíme je, přidáme s pokrájenými chobotničkami a rybím masem do hrnce s uvařenou zeleninou a minutu vše prohříváme. Hotovou minestru posypeme zbývající majoránkou a horkou podáváme.

Komentáře k receptu