Minestra s chobotnicí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 304 kcal
- Sacharidy 32 g
- Tuky 4 g
- Sodík 756 mg
- Bílkoviny 35 g
- Uhlovodany 32 g
- Cholesterol 48 mg
- Draslík 740.5 mg
- Vláknina 8727.5 mg
- Vitamín A 8727.5 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 35 mg
- Vitamín E 1.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cukety omyjeme a pokrájíme na kostičky. Pórek omyjeme a nakrájíme na kolečka. Očistíme chobotničky a pokrájíme. Omyjeme rybí plátky, osušíme je a pokrájíme na kousky.
-
2
Omyjeme majoránku, jemně ji osušíme a nasekáme. Do hrnce vhodíme hrášek, cuketu, přidáme na kolečka pokrájený pórek, trochu majoránky, litr vody a uvedeme do varu. Osolíme a vaříme vše za občasného zamíchání asi 30 minut.
-
3
Mezitím smažíme v nepřilnavé pánvi na oleji 2-3 minuty pokrájené chobotničky a na kousky pokrájené rybí maso, osolíme, opepříme, vyjmeme z pánve a dáme stranou.
-
4
V hrnci uvedeme do varu patřičné množství vody, osolíme ji a dáme do ní vařit těstoviny. Scedíme je, přidáme s pokrájenými chobotničkami a rybím masem do hrnce s uvařenou zeleninou a minutu vše prohříváme. Hotovou minestru posypeme zbývající majoránkou a horkou podáváme.