Polévka s makrelou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 236 kcal
- Sacharidy 15 g
- Tuky 11 g
- Sodík 1549 mg
- Bílkoviny 20 g
- Uhlovodany 12 g
- Cholesterol 36.1 mg
- Draslík 1040.7 mg
- Vláknina 8272.5 mg
- Vitamín A 8272.5 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 80.6 mg
- Vitamín E 1.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očistíme květák, zbavíme ho lístků, pokrájíme na růžičky. Cibulky pokrájíme na kousky. Oloupeme brambory a pokrájíme na kostičky. Očistíme špenát a pokrájíme na nudličky.
-
2
Růžičky květáku vhodíme do hrnce, přidáme kostičky brambor, pokrájený špenát a pokrájené cibulky, zalijeme vše rybím vývarem. Uvedeme ho na mírném plameni do varu a za občasného zamíchání vaříme zeleninu 20 minut.
-
3
Mezitím omyjeme rybí plátky a pokrájíme je na kousky. V nepřilnavé pánvi je smažíme na oleji 2-3 minuty, pak je osolíme a dáme stranou.
-
4
Scedíme naběračku květákových růžiček a dáme je stranou. Zbytek propasírujeme sítem do jiného hrnce a propasírovanou směs uvedeme pomalu do varu. Přidáme uschované růžičky květáku a pokrájené rybí maso a na středním plameni je necháme minutu prohřát. Hotovou polévku, posypanou čerstvě mletým pepřem, horkou podáváme.