Polévka s makrelou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Brambory zimní
  • 60 g Cibule
  • 600 g Květák
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 100 g Špenát listový čerstvý
  • 200 g Makrela - filety
  • 8 ml Olej stolní
  • 1.2 l Vývar rybí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 236 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 1549 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 36.1 mg
  • Draslík 1040.7 mg
  • Vláknina 8272.5 mg
  • Vitamín A 8272.5 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 80.6 mg
  • Vitamín E 1.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očistíme květák, zbavíme ho lístků, pokrájíme na růžičky. Cibulky pokrájíme na kousky. Oloupeme brambory a pokrájíme na kostičky. Očistíme špenát a pokrájíme na nudličky.

  • 2

    Růžičky květáku vhodíme do hrnce, přidáme kostičky brambor, pokrájený špenát a pokrájené cibulky, zalijeme vše rybím vývarem. Uvedeme ho na mírném plameni do varu a za občasného zamíchání vaříme zeleninu 20 minut.

  • 3

    Mezitím omyjeme rybí plátky a pokrájíme je na kousky. V nepřilnavé pánvi je smažíme na oleji 2-3 minuty, pak je osolíme a dáme stranou.

  • 4

    Scedíme naběračku květákových růžiček a dáme je stranou. Zbytek propasírujeme sítem do jiného hrnce a propasírovanou směs uvedeme pomalu do varu. Přidáme uschované růžičky květáku a pokrájené rybí maso a na středním plameni je necháme minutu prohřát. Hotovou polévku, posypanou čerstvě mletým pepřem, horkou podáváme.

Komentáře k receptu