Ježíci

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 50 g Mandle
  • 150 g Máslo čerstvé
  • 200 g Mouka pšeničná hrubá
  • 20 g Droždí
  • 1 kávová lžička Skořice mletá
  • 1 ks Vaječný bílek slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 3 polévková lžíce Mléko polotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 217 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 102 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 18.2 mg
  • Draslík 94.2 mg
  • Vláknina 2406.2 mg
  • Vitamín A 2406.2 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 17 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mouku, sůl, rozdrobené máslo a kvásek smícháme a vypracujeme těsto do tvaru koule, které dáme na dvě hodiny do studené vody.

  • 2

    Když těsto vyplave, vyválíme plát, vypichujeme kolečka, potřeme je bílkem a posypeme skořicí.

  • 3

    Ozdobíme podélně nakrájenými mandlemi, jako bodlinky.

  • 4

    Pečeme v horké troubě. Hotové ježky pocukrujeme.

Komentáře k receptu