Ježíci
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 217 kcal
- Sacharidy 17 g
- Tuky 15 g
- Sodík 102 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 18.2 mg
- Draslík 94.2 mg
- Vláknina 2406.2 mg
- Vitamín A 2406.2 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 17 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Mouku, sůl, rozdrobené máslo a kvásek smícháme a vypracujeme těsto do tvaru koule, které dáme na dvě hodiny do studené vody.
-
2
Když těsto vyplave, vyválíme plát, vypichujeme kolečka, potřeme je bílkem a posypeme skořicí.
-
3
Ozdobíme podélně nakrájenými mandlemi, jako bodlinky.
-
4
Pečeme v horké troubě. Hotové ježky pocukrujeme.