Minestra ze slávek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 560 kcal
- Sacharidy 49 g
- Tuky 26 g
- Sodík 969 mg
- Bílkoviny 31 g
- Uhlovodany 49 g
- Cholesterol 48.8 mg
- Draslík 1115.5 mg
- Vláknina 4615 mg
- Vitamín A 4615 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 66.6 mg
- Vitamín E 1.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Odrhneme slávky, omyjeme pod tekoucí vodou a vhodíme do hrnce. Přidáme stroužek česneku, bílé víno, nasekanou petrželku, na středním plameni necháme za občasného zatřesení hrncem otevřít.
-
2
Stáhneme hrnec z ohně, vyloupeme měkkýše ze skořápek, skořápky a neotevřené slávky vyhodíme, scedíme tekutinu a uschováme. Spaříme rajčata a nasekáme nahrubo.
-
3
Oloupeme stroužky česneku, omyjeme bazalku a nasekáme. Omyjeme kapary, scedíme a nasekáme. Pod tekoucí studenou vodou omyjeme ančovičku, vykostíme a pokrájíme na kousky. Do hrnce dáme rajčata, přidáme stroužek česneku, nasekanou bazalku a šafrán. Přilijeme litr vody, uvedeme do varu, osolíme, vše vaříme 10 minut.
-
4
Papričku osmažíme s lehce podrceným česnekem na oleji, pak vyhodíme a přidáme pokrájenou ančovičku a nasekané kapary, vše krátce smažíme.
-
5
Těstoviny uvaříme al dente. Přidáme do rajčatové polévky, vmícháme vyloupané měkkýše a jemně scezenou tekutinu z vaření, směs kaparů a ančovičky, špetku oregana a zbývající bazalku. Polévku ještě povaříme a horkou podáváme.