Krémová polévka ze sépií a chřestu

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Chřest zelený
  • 200 g Sépie
  • 60 g Petržel - nať
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 80 ml Olej olivový
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 1 ks Cuketa
  • 1 ks Pórek
  • 1 ks Brambory
  • 1 ks Šalotka
  • 1 l Vývar zeleninový
  • 1 dl Smetana 12% (konzumní)
  • 3 polévková lžíce Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 654 kcal
  • Sacharidy 56 g
  • Tuky 41 g
  • Sodík 1870 mg
  • Bílkoviny 22 g
  • Uhlovodany 52 g
  • Cholesterol 85.5 mg
  • Draslík 1083.3 mg
  • Vláknina 13792.5 mg
  • Vitamín A 13792.5 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 64.5 mg
  • Vitamín E 2.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 47.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očistíme stonky chřestu a pokrájíme na kousky. Oloupeme bramboru, cibuli a šalotku, cuketu, pórek a mrkev. Vše oškrábeme.

  • 2

    Omyjeme připravenou zeleninu, bramboru pokrájíme na kostičky. Cuketu, mrkev, hlavičky chřestu nakrájíme na kostičky, pórek na kolečka, samostatně nasekáme cibuli a šalotku. Osmažíme nasekanou cibulku. Přidáme pokrájený chřest a kostičky brambor a vše smažíme. Přilijeme zeleninový vývar, přidáme jemně nasekané bylinky a vše vaříme 30 minut.

  • 3

    Očistíme a vykucháme sépie, stáhněte vnější blánu, promyjeme a pokrájíme na proužky.Na oleji osmažíme nasekanou šalotku. Přidáme pokrájené sépie a smažíme 2-3 minuty. Osolíme a opepříme.

  • 4

    Osmažíme pokrájenou cuketu, mrkev, pórek a chřest. Přilijeme 3 lžíce vody, vše 3-4 minuty povaříme a přidáme pokrájenou sépie a prohřejeme. Směs z chřestu a brambory propasírujeme sítem do hrnce, směs uvedeme do varu, vmícháme smetanu, na kousky pokrájené máslo a nasekané bylinky. Na krém z chřestu dáme směs ze sépií a zeleniny. Hotovou polévku podáváme horkou.

Komentáře k receptu