Rizoto s plody moře, garnáty a cuketami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 809 kcal
- Sacharidy 73 g
- Tuky 35 g
- Sodík 2258 mg
- Bílkoviny 46 g
- Uhlovodany 73 g
- Cholesterol 198.5 mg
- Draslík 1531.2 mg
- Vláknina 17235 mg
- Vitamín A 17235 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 33.3 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 15.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Odrhneme slávky a omyjeme. Oloupeme ocásky garnátů, odstraníme černé střívko, omyjeme a osušíme. Oddělíme cukety od květů, z květů odstraníme pestíky a nakrájíme na proužky. Cukety omyjeme, nakrájíme na kolečka. Oloupeme cibuli a česnek, omyjeme cibuli, jemně nasekáme a česnek podrtíme.
-
2
Slávky vhodíme do pánve, přidáme česnek, olej, bílé víno a za občasného zatřesení pánví necháme na prudkém plameni otevřít. Pánev stáhneme z ohně, vyloupeme měkkýše ze skořápek a dáme do mísy. Vyhodíme skořápky a neotevřené slávky.
-
3
Rozehřejeme olej a smažíme ocásky garnátů. Osolíme a opepříme, vyjmeme ocásky garnátů a dáme stranou. Ve stejné pánvi rozehřejeme máslo a osmažíme kolečka cibule.
-
4
Přisypeme rýži, smažíme, přilijeme bílé víno a necháme na prudkém plameni vyvařit. Rýži vaříme 15-18 minut a postupně přiléváme vařící rybí vývar. V polovině vaření přidáme šafrán rozpuštěný ve vývaru.
-
5
Na pánvi rozehřejeme olej a 2-3 minuty smažíme kolečka cuket. Přidáme pokrájené květy z cuket, osolíme, opepříme a smažíme. Před koncem vaření rýže přidáme ocásky garnátů, slávky, kolečka cuket a pokrájené květy cuket. Vše promícháme a hotový pokrm podáváme horký.