Rýžový nákyp se sardelkami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 425 kcal
- Sacharidy 25 g
- Tuky 25 g
- Sodík 1125 mg
- Bílkoviny 24 g
- Uhlovodany 25 g
- Cholesterol 40.3 mg
- Draslík 444.4 mg
- Vláknina 4000 mg
- Vitamín A 4000 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 30.1 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 18.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Sardelky očistíme, vykucháme, odtrhneme hlavu, vyjmeme páteř, vykrojíme filátka. Květák rozdělíme na růžičky a povaříme v páře. Mozzarellu nakrájíme na kostičky. Rybí vývar uvedeme do varu.
-
2
Rozehřejeme máslo a osmažíme rýži, kterou zalijeme bílým vínem a necháme na prudkém plameni vyvařit. Postupně přiléváme rybí vývar a za občasného zamíchání vaříme 10-12 minut.
-
3
Rýži stáhneme z ohně a vmícháme máslo a nastrouhaný parmezán. Polovinu rýže přemístíme do máslem vymazané zapékací nádoby. Napovrch dáme na proužky pokrájená filátka sardelek, růžičky květáku, kostičky mozzarelly a nastrouhaný parmezán. Napovrch rozmístíme zbytek rýže. Nádobu dáme do předehřáté trouby na 200°C a necháme cca 15 minut, dokud povrch nezezlátne. Hotový pokrm podáváváme horký.