Rusalčiny věnečky

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 150 g Máslo čerstvé
  • 200 g Mouka pšeničná hrubá
  • 50 g Cukr krupice
  • 20 g Droždí
  • 1 kávová lžička Skořice mletá
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 3 polévková lžíce Mléko polotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 214 kcal
  • Sacharidy 21 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 103 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 42.7 mg
  • Draslík 60.3 mg
  • Vláknina 1186.2 mg
  • Vitamín A 1186.2 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 16.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mouku smícháme se solí a rozdrobeným máslem, přidáme vzešlý kvásek a vypracujeme těsto do tvaru koule, které dáme asi na dvě hodiny do studené vody.

  • 2

    Když vyplave, vyválíme plát a vypichujeme kroužky, klademe na plech s pečícím papírem,potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme skořicovým cukrem nebo krystalovým smíchaným s mletou skořicí.

  • 3

    Pečeme v prudké toubě.

Komentáře k receptu