Tresky na pekáči
Suroviny
- 600 g Treska aljašská
- 40 g Máslo čerstvé
- 50 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 40 g Cibule
- 15 g Petržel kudrnka
- 25 ml Citronová šťáva
- 250 ml Vývar rybí
- 150 ml Víno bílé
- 150 ml Voda pitná
- 1 kávová lžička Sůl
- 5 ks Pepř černý celý
- 1 ks Bobkový list
- 2 špetka Pepř černý mletý
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 417 kcal
- Sacharidy 45 g
- Tuky 11 g
- Sodík 527 mg
- Bílkoviny 35 g
- Uhlovodany 36 g
- Cholesterol 67.5 mg
- Draslík 1360.1 mg
- Vláknina 28070.2 mg
- Vitamín A 28070.2 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 23.5 mg
- Vitamín E 1.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 26.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Tresky očistíme, nařízneme podél hřbetu a vyndáme páteř. Vykuchané ryby osolíme, opepříme i zevnitř, lehce obalíme v mouce. Do máslem vymazaného pekáčku narovnáme ryby, zakapeme citronovou šťávou, zasypeme pokrájenou cibulí, přidáme pár zrnek celého pepře a bobkový list. Podlijeme vývarem, dáme zapéct. Během pečení podléváme bílým vínem a vodou. Pečeme asi 30 minut, až nám omáčka zhoustne.
-
2
Na talířích porce ryby přelijeme omáčkou z pekáčku a posypeme posekanou petrželkou.