Zapékaná treska
Suroviny
- 50 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 40 g Máslo čerstvé
- 50 g Máslo čerstvé
- 80 g Cibule
- 100 g Žampiony čerstvé
- 50 g Strouhanka
- 15 g Petržel kudrnka
- 600 g Treska aljašská
- 25 ml Citronová šťáva
- 250 ml Víno bílé
- 70 ml Omáčka rajčatová
- 200 ml Voda pitná
- 1 kávová lžička Sůl
- 2 špetka Pepř černý mletý
- 2 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 439 kcal
- Sacharidy 22 g
- Tuky 20 g
- Sodík 603 mg
- Bílkoviny 31 g
- Uhlovodany 12 g
- Cholesterol 82.5 mg
- Draslík 859.4 mg
- Vláknina 3509.3 mg
- Vitamín A 3509.3 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 15.4 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 26.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Ryby dobře očistíme, podél hřbetu nařízneme a vyndáme páteř. Ryby posypeme solí, pepřem a obalíme v mouce. Vložíme do máslem vymazaného pekáčku, zakapeme citronovou šťávou a podlijeme zálivkou.
-
2
Zálivku vyrobíme smícháním rozpuštěného másla, bílého vína a rajčatové omáčky. Do této směsi přidáme pokrájenou cibuli, strouhanku, nakrájené žampiony, sůl a pepř. Podlijeme ryby v pekáčku a dáme zapéct. Pečeme v předehřáté troubě asi 20 minut. Podle potřeby podléváme.
-
3
Na talířích porce ryby posypeme posekanou petrželkou.