Zapékaná treska

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 40 g Máslo čerstvé
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 80 g Cibule
  • 100 g Žampiony čerstvé
  • 50 g Strouhanka
  • 15 g Petržel kudrnka
  • 600 g Treska aljašská
  • 25 ml Citronová šťáva
  • 250 ml Víno bílé
  • 70 ml Omáčka rajčatová
  • 200 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 2 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 439 kcal
  • Sacharidy 22 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 603 mg
  • Bílkoviny 31 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 82.5 mg
  • Draslík 859.4 mg
  • Vláknina 3509.3 mg
  • Vitamín A 3509.3 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 15.4 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 26.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ryby dobře očistíme, podél hřbetu nařízneme a vyndáme páteř. Ryby posypeme solí, pepřem a obalíme v mouce. Vložíme do máslem vymazaného pekáčku, zakapeme citronovou šťávou a podlijeme zálivkou.

  • 2

    Zálivku vyrobíme smícháním rozpuštěného másla, bílého vína a rajčatové omáčky. Do této směsi přidáme pokrájenou cibuli, strouhanku, nakrájené žampiony, sůl a pepř. Podlijeme ryby v pekáčku a dáme zapéct. Pečeme v předehřáté troubě asi 20 minut. Podle potřeby podléváme.

  • 3

    Na talířích porce ryby posypeme posekanou petrželkou.

Komentáře k receptu