Domácí kořeněný chléb
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 491 kcal
- Sacharidy 99 g
- Tuky 2 g
- Sodík 501 mg
- Bílkoviny 16 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 269.4 mg
- Vláknina 10117 mg
- Vitamín A 10117 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.5 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do mouky vyhloubíme důlek, vsypeme do něj špetku cukru, přidáme rozdrobené droždí a přilijeme trochu vlažné vody. Necháme vzejít kvásek.
-
2
Potom přidáme uvařené, nastrouhané brambory, kmín, fenykl, sůl a zbylou vodu. Zpracujeme těsto a necháme je asi 30 minut kynout na teplém místě.
-
3
Z vykynutého těsta vytvarujeme bochník a necháme ještě 20 minut kynout.
-
4
Chléb pečeme nejdřív 10 minut zprudka v silně vyhřáté troubě a dalších 50 minut dopékáme v mírně vyhřáté troubě na cca 180 stupňů Celsia.
-
5
Před dopečením bochník potřeme osolenou vodou.