Stehýnka na sardelích

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 0.5 kostka Bujón slepičí
  • 2 ks Cibule
  • 4 ks Kuřecí stehna
  • 1 špetka Sůl
  • 1 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 4 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 polévková lžíce Sardelová pasta
  • 2 polévková lžíce Olej stolní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 480 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 33 g
  • Sodík 528 mg
  • Bílkoviny 38 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 174 mg
  • Draslík 473.7 mg
  • Vláknina 1826 mg
  • Vitamín A 1826 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.7 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omytá a oschlá stehýnka potřeme sardelovou pastou a obalíme v mouce. Na oleji a na másle je po obou stranách opečeme. Zalijeme vodou a posypeme na plátky nakrájenou cibulí a přidáme bujon.

  • 2

    Uzavřeme hrnec a vaříme asi 15 minut.

  • 3

    Potom vypneme zdroj tepla a jakmile se víko uvolní, zkusíme, zda je maso měkké. Pokud ano,ochutnáme a dle potřeby dochutíme solí.

  • 4

    Zahušťovat pokrm již nemusíme, protože stehýnka již byla obalena v mouce.

Komentáře k receptu