Rizoto po viareggiosku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 564 kcal
- Sacharidy 66 g
- Tuky 25 g
- Sodík 1158 mg
- Bílkoviny 27 g
- Uhlovodany 63 g
- Cholesterol 96.8 mg
- Draslík 274.3 mg
- Vláknina 4535 mg
- Vitamín A 4535 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.1 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 17.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupeme cibuli a jemně nasekáme. Rozehřejeme v pánvi 20 g másla a osmažíme na něm polovinu nasekané cibule.
-
2
Přisypeme propláchnutou rýži, smažíme ji 1-2 minuty, přilijeme vařící rybí vývar, vařečkou vše promícháme, zakryjeme pánev pokličkou a dáme ji asi na 20 minut do trouby předehřáté na 180 °C.
-
3
Mezitím oloupeme krevety a pokrájíme je na kousky. Mrkev a celer očistíme a pokrájíme na kousky. Tymián jemně nasekáme.
-
4
V pánvi rozehřejeme 20 g másla a olej a osmažíme zbývající cibuli a nasekanou mrkev a celer. Přidáme pokrájené krevety, smažíme je za občasného zamíchání 2-3 minuty, osolíme a opepříme. Nakonec přisypeme nasekaný tymián.
-
5
Jakmile je rýže měkká, vytáhneme pánev z trouby, rozmícháme v ní na kousky pokrájené zbývající máslo, aby se zrnka rýže nelepila k sobě.
-
6
Přemístíme rizoto na servírovací mísu, promícháme s omáčkou a horké podáváme.