Rýže se sépiemi
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 492 kcal
- Sacharidy 68 g
- Tuky 16 g
- Sodík 771 mg
- Bílkoviny 19 g
- Uhlovodany 68 g
- Cholesterol 84 mg
- Draslík 586.5 mg
- Vláknina 7172.5 mg
- Vitamín A 7172.5 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 20.7 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyjeme petrželku a jemně nasekáme.
-
2
Oloupeme cibuli a stroužek česneku, cibuli nasekáme a stroužek česneku lehce dlaní rozdrtíme.
-
3
Ve vařící vodě spaříme rajčata, scedíme je, oloupeme, zbavíme semínek a pak je nahrubo nasekáme.
-
4
Vykucháme sépie, stáhneme z nich vnější blánu.
-
5
V pánvi rozehřejeme 3 lžíce oleje a osmažíme na ní nasekanou cibuli. Přisypeme fazolky a za občasného zamíchání je krátce smažíme.
-
6
Přisypeme rýži, za stálého míchání ji asi 2 minuty smažíme, pak přilijeme bílé víno a na prudkém plameni ho necháme vyvařit. Postupně přiléváme vařící rybí vývar a na středním plameni vaříme rýži za občasného zamíchání 15-18 minut.
-
7
Mezitím nalijeme do nepřilnavé pánve zbývající olej, lehce na něm osmažíme stroužek česneku a vyhodíme ho. Přidáme sépie, smažíme je 2 minuty, pak přidáme rajčata, osolíme je a opepříme a na středním plameni vše dusíme 7-8 minut.
-
8
Nakonec vše posypeme nasekanou petrželkou.
-
9
Rizoto dáme na servírovací mísu, přelijeme ho připravenou omáčkou a horké podáváme.