Rýže se sépiemi

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Cibule
  • 300 g Rajčata
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 200 g Fazolové lusky zelené
  • 300 g Sépie
  • 300 g Rýže Arborio
  • 60 ml Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 492 kcal
  • Sacharidy 68 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 771 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 68 g
  • Cholesterol 84 mg
  • Draslík 586.5 mg
  • Vláknina 7172.5 mg
  • Vitamín A 7172.5 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 20.7 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyjeme petrželku a jemně nasekáme.

  • 2

    Oloupeme cibuli a stroužek česneku, cibuli nasekáme a stroužek česneku lehce dlaní rozdrtíme.

  • 3

    Ve vařící vodě spaříme rajčata, scedíme je, oloupeme, zbavíme semínek a pak je nahrubo nasekáme.

  • 4

    Vykucháme sépie, stáhneme z nich vnější blánu.

  • 5

    V pánvi rozehřejeme 3 lžíce oleje a osmažíme na ní nasekanou cibuli. Přisypeme fazolky a za občasného zamíchání je krátce smažíme.

  • 6

    Přisypeme rýži, za stálého míchání ji asi 2 minuty smažíme, pak přilijeme bílé víno a na prudkém plameni ho necháme vyvařit. Postupně přiléváme vařící rybí vývar a na středním plameni vaříme rýži za občasného zamíchání 15-18 minut.

  • 7

    Mezitím nalijeme do nepřilnavé pánve zbývající olej, lehce na něm osmažíme stroužek česneku a vyhodíme ho. Přidáme sépie, smažíme je 2 minuty, pak přidáme rajčata, osolíme je a opepříme a na středním plameni vše dusíme 7-8 minut.

  • 8

    Nakonec vše posypeme nasekanou petrželkou.

  • 9

    Rizoto dáme na servírovací mísu, přelijeme ho připravenou omáčkou a horké podáváme.

Komentáře k receptu