Rizoto s mořskými mušlemi
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 555 kcal
- Sacharidy 64 g
- Tuky 21 g
- Sodík 1420 mg
- Bílkoviny 26 g
- Uhlovodany 64 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 825.4 mg
- Vláknina 16937.5 mg
- Vitamín A 16937.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 40 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 21.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyjeme mušle ve studené vodě, dáme do mísy, zalijeme osolenou studenou vodou. Ve vařící vodě spaříme rajčata a nahrubo nasekáme. Petrželku nasekáme.
-
2
Mušle scedíme, dáme do pánve se stroužkem česneku, polovinou nasekané petrželky, nasekanými rajčaty a papričkou. 10 minut dusíme. Vyjmeme z pánve, dáme stranou několik celých mušlí a ostatní párátkem vytáhneme z ulit. Dáme do tekutiny, v níž se vařily, a odložíme vše stranou.
-
3
Uvedeme do varu rybí vývar. Oloupeme cibuli, jemně nasekáme, dáme do pánve s olejem. Zlehka osmažíme, aby nezhnědla, přisypeme rýži a za častého míchání 1-2 minuty smažíme.
-
4
Přilijeme bílé víno a necháme vyvařit. Postupně přiléváme vařící rybí vývar a při střední teplotě rýži za občasného zamíchání 15-18 minut vaříme. Ke konci vaření přidáme mušle bez skořápek i s tekutinou, ve které se vařily, a petrželku. Hotové rizoto přendáme na servírovací mísu, ozdobíme mušlemi ve skořápce a podáváme.