Cannelloni s lososem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 632 kcal
- Sacharidy 75 g
- Tuky 18 g
- Sodík 1345 mg
- Bílkoviny 37 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 156 mg
- Draslík 925.2 mg
- Vláknina 4555 mg
- Vitamín A 4555 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 40.4 mg
- Vitamín E 1.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 18.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Uvaříme cannelloni. Připravíme náplň. Lososí maso osušíme a pokrájíme na kousky. Petrželku a pažitku jemně nasekáme. Šalotku a česnek nasekáme, česnek lehce rozmačkáme.
-
2
Očistíme listy špenátu a necháme 2-3 minuty v nepřilnavé pánvi na sporáku. Občas je zamícháme, aby se vypařila veškerá voda. Trochu osolíme, vyjmeme z pánve a na jemno nasekáme. V pánvi rozehřejeme 30 g másla, osmažíme na něm lehce česnek, přidáme kousky rybího masa, za častého míchání je 2-3 minuty při vyšší teplotě smažíme. Osolíme, opepříme a posypeme trochou petrželky. Potom je děrovanou lžící vyjmeme a dáme stranou.
-
3
V téže pánvi osmažíme šalotku, přidáme nasekaný špenát a pár minut všechno podusíme. Přidáme znovu rybí maso, minutu dusíme a opatrně ho obracíme a necháme vychladnout. Pak přidáme zbytek nasekané petrželky a nasekanou pažitku, vejce, špetku soli a špetku čerstvě mletého pepře, všechny ingredience dobře promícháme. Připravenou směsi naplníme cannelloni, narovnáme je do zapékací nádoby vymazané máslem. Povrch poklademe zbývajícím pokrájeným máslem.
-
4
Připravíme omáčku. Šalotku, petrželku a pažitku nasekáme. Do pánve nalijeme rybí vývar, přilijeme bílé víno a smetanu, přidáme nasekanou šalotku a dvě třetiny tekutiny vyvaříme. Mezitím dáme cannelloni, přikryté hliníkovou fólií, na 8-10 minut prohřát do trouby předehřáté na 180 °C. Omáčku propasírujeme, osolíme a opepříme čerstvě mletým pepřem, přidáme nasekanou petrželku, pažitku a kaviár. Cannelloni podáváme horké s omáčkou a kaviárem.