Jablečný koláč s kokosem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 340 kcal
- Sacharidy 56 g
- Tuky 13 g
- Sodík 8 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 54 g
- Cholesterol 30.4 mg
- Draslík 113.6 mg
- Vláknina 7716.7 mg
- Vitamín A 7716.7 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.6 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Troubu předehřejeme na 210C. Těsto rozválíme a vyložíme jím koláčovou formu.
-
2
Jablka oloupeme, odstraníme jadřince a rozčvrtíme. Poté je svaříme s několika lžícemi vody na kompot a rozetřeme na korpus.
-
3
Pečeme 20minut.
-
4
Mezitím rozšleháme vejce, přimícháme k němu rozehřáté máslo, kokos a cukr. Směs rozetřeme na korpus, snížíme teplotu na 180C a pečeme ještě asi 15minut do zlatohněda.
-
5
Po vyjmutí koláč můžeme dozdobit tenkými plátky jablka a necháme vychladnout.