Zeleninová polévka z Janova

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 155 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 120 g Bazalka
  • 220 g Rajčata
  • 120 g Fazolové lusky zelené
  • 140 g Těstoviny Conchiglie
  • 25 g Oříšky piniové
  • 200 g Špenát listový čerstvý
  • 60 g Sýr Parmezán
  • 125 ml Olej olivový
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Celer řapíkatý
  • 2 ks Brambory
  • 2 ks Cuketa
  • 2 ks Mrkev kořen
  • 2 ks Cibule
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 5 stroužek Česnek
  • 2 l Vývar drůbeží
  • 4 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 626 kcal
  • Sacharidy 25 g
  • Tuky 115 g
  • Sodík 984 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 22 g
  • Cholesterol 5.1 mg
  • Draslík 487.4 mg
  • Vláknina 8627.4 mg
  • Vitamín A 8627.4 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 21.4 mg
  • Vitamín E 1.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z kuřecích odřezků, skeletů apod. připravíme kuřecí vývar.

  • 2

    Špenát očistíme a natrháme na kousky. Rajčata sloupneme, zbavíme semen a nakrájíme na drobné kostky stejně jako brambory, mrkev, cukety a dva řapíky celeru. Přidáme cibuli nakrájenou na kolečka, tři stroužky česneku na plátky, fazolky na kousky.

  • 3

    Vše smícháme v silnostěnném hrnci spolu se čtyřmi lžícemi oleje, vývarem, solí a pepřem. Polévku vaříme zhruba hodinu a půl.

  • 4

    V mezičase si připravíme pesto utřením dvou stroužků česneku, oříšků, parmazánu a oleje. Uložíme pod fólií do chladničky.

  • 5

    Po půldruhé hodině vsypeme do polévky těstoviny a dál vaříme asi deset minut. Poté polévku odstavíme, vmícháme pesto a necháme asi pět minut odstát. Polévku podáváme se strouhaným parmazánem, který servírujeme zvlášť.

Komentáře k receptu