Polévka s fazolemi a těstovinami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 160 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 180 g Fazole bílé
  • 120 g Těstoviny Fusilli
  • 2 stroužek Česnek
  • 1.6 l Vývar drůbeží
  • 6 polévková lžíce Olej olivový
  • 4 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 829 kcal
  • Sacharidy 54 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 1264 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 54 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 874.4 mg
  • Vláknina 16101 mg
  • Vitamín A 16101 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.2 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z kuřecích odřezků, skeletů apod. připravíme kuřecí vývar.

  • 2

    Bílé fazole namočíme přes noc.

  • 3

    Do silnostěnného hrnce vlijeme vývar, scezené fazole a přivedeme k varu. Vaříme na mírném plameni asi dvě hodiny.

  • 4

    V troše vývaru rozmixujeme do hladké kaše zhruba polovinu uvařených fazolí a vmícháme zpět do polévky. Když se polévka začne znovu vařit, vsypeme těstoviny a vaříme až do změknutí těstovin.

  • 5

    V mezičase na pánvi na čtyřech lžících olivového oleje tři minuty za stálého míchání smažíme česnek nakrájený na plátky. Až česnek mírně zezlátne, vmícháme jej do polévky. Polévku odstavíme, osolíme, opepříme, vmícháme posekanou petrželovou nať a zbylé dvě lžíce oleje. Polévku podáváme s čerstvým pečivem.

Komentáře k receptu