Koláč s vlašskými ořechy a jemným karamelem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 287 kcal
- Sacharidy 36 g
- Tuky 15 g
- Sodík 7 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 36 g
- Cholesterol 24.4 mg
- Draslík 98.7 mg
- Vláknina 2791.7 mg
- Vitamín A 2791.7 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.3 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 10.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Troubu předehřejeme na 180C.
-
2
Linecké těsto rozválíme a vyložíme jím koláčovou formu. Zakryjeme pečícím papírem a na něj rozložíme bílé sušené fazole, aby korpus držel tvar. Pečeme 20minut.
-
3
Mezitím rozšleháme vejce s 80g cukru, přidáme 50g oloupaných vlašských ořechů a naneseme na korpus. Teplotu snížíme na 150C a pečeme ještě 30minut.
-
4
Připravíme si karamel. Zahřejeme 100g cukru se 120ml vody a počkáme dokud cukr nezkaramelizuje a hmota nezezlátne. Poté přidáme smetanu a několik minut směs šleháme.
-
5
Koláč vyjmeme, rozložíme na něj zbytek ořechů, polijeme vlažným karamelem a necháme vychladnout.