Vinná omáčka s mátou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 125 kcal
- Sacharidy 17 g
- Tuky 5 g
- Sodík 111 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 16 g
- Cholesterol 31.8 mg
- Draslík 322.6 mg
- Vláknina 155.4 mg
- Vitamín A 155.4 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7.6 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na másle zpěníme najemno nakrájenou šalotku. Poté přidáme nasekané mátové lístky a mletý pepř. Celou směs promícháme, zalijeme vínem a balsamicem. Vše přivedeme k varu a vaříme tak dlouho, dokud se tekutina nevypaří na 1/3 z celkového množství. Tuto směs přelijeme přes síto a zahustíme béarnskou omáčkou. Vše ještě prohřejeme a ochutíme solí.
-
2
Podáváme k jehněčímu masu.