Vinná omáčka s mátou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 30 g Beárnská omáčka
  • 10 g Máslo čerstvé
  • 10 g Máta
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 30 ml Balsamico ocet
  • 40 ml Víno bílé
  • 2 ks Šalotka
  • 1 špetka Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 125 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 5 g
  • Sodík 111 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 31.8 mg
  • Draslík 322.6 mg
  • Vláknina 155.4 mg
  • Vitamín A 155.4 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.6 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na másle zpěníme najemno nakrájenou šalotku. Poté přidáme nasekané mátové lístky a mletý pepř. Celou směs promícháme, zalijeme vínem a balsamicem. Vše přivedeme k varu a vaříme tak dlouho, dokud se tekutina nevypaří na 1/3 z celkového množství. Tuto směs přelijeme přes síto a zahustíme béarnskou omáčkou. Vše ještě prohřejeme a ochutíme solí.

  • 2

    Podáváme k jehněčímu masu.

Komentáře k receptu