Smetanová polévka s treskou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 450 g Brambory vařené
  • 60 g Máslo čerstvé
  • 30 g Petržel - nať
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 350 g Treska aljašská
  • 80 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 850 ml Mléko polotučné
  • 150 ml Smetana 16% (pochoutková)
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Pórek
  • 1 ks Bobkový list
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 592 kcal
  • Sacharidy 65 g
  • Tuky 24 g
  • Sodík 839 mg
  • Bílkoviny 30 g
  • Uhlovodany 39 g
  • Cholesterol 90.4 mg
  • Draslík 993.2 mg
  • Vláknina 11118.2 mg
  • Vitamín A 11118.2 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 37.2 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 21.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V hrnci rozehřejeme máslo, za častého míchání v něm opékáme nakrájený pórek a cibuli, dokud nezměknou. V misce rozmmícháme mouku s mlékem na hladkou pastu a přilijeme do hrnce. Za stálého míchání zahříváme cca 2 minuty a poté postupně vléváme mléko. Přidáme bobkový list a petrželku. Osolíme a opepříme. Obsah přivedeme k varu, snížíme teplotu a vaříme pozvolna dalších 15 minut.

  • 2

    Tresku opláchneme pod studenou vodou a nakrájíme na kousky. Tresku vložíme do polévky a vaříme 15 minut, dokud není maso měkké. Přidáme rozmačkané brambory, smetanu a necháme 3 minuty prohřát. Odstavíme a vyjmeme bobkový list.

  • 3

    Polévku podáváme se salátem či čerstvým pečivem ozdobenou petrželkou.

Komentáře k receptu