Restovaná rybí směs v bylinkové omáčce s dušeným špenátem
Suroviny
- 300 g Treska aljašská
- 125 g Máslo čerstvé
- 150 g Krevety tygří - loupané
- 600 g Špenát listový čerstvý
- 1 g Česnek
- 2 g Pažitka
- 4 g Kopr čerstvý
- 200 g Mník
- 20 ml Olej slunečnicový
- 2 ml Citronová šťáva
- 250 ml Víno bílé
- 250 ml Vývar zeleninový
- 1 kávová lžička Protlak rajčatový
- 1 ks Cibule
- 1 špetka Muškátový oříšek
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 544 kcal
- Sacharidy 16 g
- Tuky 35 g
- Sodík 603 mg
- Bílkoviny 38 g
- Uhlovodany 14 g
- Cholesterol 135.8 mg
- Draslík 1517.6 mg
- Vláknina 8727.5 mg
- Vitamín A 8727.5 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 51.4 mg
- Vitamín E 6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 39.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Utřený česnek zlehka opečneme na oleji. Poté přimícháme očištěný špenát a podusíme 3 minuty. Po třech minutách špenát vypneme a uložíme do tepla.
-
2
Vykoštěnou tresku naporcujeme na menší kousky, které oslolíme, opepříme a pokapeme citronem.
-
3
Mníka také nakrájíme na menší kousky, osolíme a opepříme.
-
4
Z krevet sloupeme černá střívka a zlehka osolíme a opepříme.
-
5
Na másle a oleji orestujeme všechny tři nasolené druhy ryb. Ryby restujeme z každé strany 5 minut. Hotové ryby opět odložíme do tepla.
-
6
Nyní připravíme omáčku.
-
7
Na jemno kakrájenou cibulku orestujeme na zbylém másle. Jakmile cibulka zhnědne, zalijeme jí vývarem a vínem. Vzniklou tekutinu vaříme tak dlouho, dokud se nevyvaří na 1/2 z celkového množství. K vzniklé tekutině přimícháme rajský protlak a opepříme. Nakonec promícháme s nasekaným koprem, pažitkou a postrouháme muškátovým oříškem. Vše chvilku promícháme a prohřejeme.
-
8
Špenát před podáváním dochutíme solí a muškátovým oříškem. Poté jej upravíme na talíře. Ke špenátu zdobíme rybí směs. Vše podáváme s bylinkovou omáčkou.