Vánoční suchary

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 50 g Mandle
  • 80 g Máslo čerstvé
  • 500 g Mouka polohrubá
  • 20 g Droždí
  • 20 g Cukr moučkový
  • 100 ml Mléko polotučné
  • 0.5 kávová lžička Citronová kůra
  • 1 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 284 kcal
  • Sacharidy 41 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 81 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 40 g
  • Cholesterol 35.1 mg
  • Draslík 148.3 mg
  • Vláknina 5071.8 mg
  • Vitamín A 5071.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.2 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Utřeme máslo se žloutkem a cukrem, přidáme mouku, kvásek, sekané loupané mandle, citrónovou kůru, mléko a vypracujeme těsto jako na vánočku.

  • 2

    Necháme vykynout, rozdělíme na dvě poloviny ze kterých utvoříme dvě šišky, necháme kynout. Potřeme vodou a rozšlehaným bílkem. Pečeme ve středně teplé troubě. Druhý den nakrájíme na plátky, poklademe na plech a pečeme dorůžova.

  • 3

    Teplé suchary obalíme ve vanilkovém cukru.

Komentáře k receptu