Bažanti v rajčatové omáčce

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 1500 g Bažant obecný
  • 4 ks Rajčata
  • 2 ks Cibule
  • 1 l Víno bílé
  • 1 dl Voda pitná
  • 8 dl Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1793 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 157 g
  • Sodík 436 mg
  • Bílkoviny 58 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 177.5 mg
  • Draslík 911.5 mg
  • Vláknina 2855 mg
  • Vitamín A 2855 mg
  • Vitamín B6 1.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 22.5 mg
  • Vitamín E 12.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Bažanty naporcujeme, dáme do hrnce s poklicí, zalijeme vínem a olejem, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, sůl a pepř a necháme přiklopené marinovat do druhého dne.

  • 2

    Jednotlivé porce vyjmeme a zprudka orestujeme na rozpáleném oleji na pánvi. Do hrnce s marinádou přidáme rozmixovaná rajčata, porce bažanta, trochu vody a vše vaříme asi 30 minut, dokud maso není měkké. Maso naservírujeme na talíř, omáčku necháme ještě chvilku povařit a ihned nalijeme na porce.

Komentáře k receptu