Bažanti v rajčatové omáčce
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1793 kcal
- Sacharidy 10 g
- Tuky 157 g
- Sodík 436 mg
- Bílkoviny 58 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 177.5 mg
- Draslík 911.5 mg
- Vláknina 2855 mg
- Vitamín A 2855 mg
- Vitamín B6 1.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 22.5 mg
- Vitamín E 12.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Bažanty naporcujeme, dáme do hrnce s poklicí, zalijeme vínem a olejem, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, sůl a pepř a necháme přiklopené marinovat do druhého dne.
-
2
Jednotlivé porce vyjmeme a zprudka orestujeme na rozpáleném oleji na pánvi. Do hrnce s marinádou přidáme rozmixovaná rajčata, porce bažanta, trochu vody a vše vaříme asi 30 minut, dokud maso není měkké. Maso naservírujeme na talíř, omáčku necháme ještě chvilku povařit a ihned nalijeme na porce.