Kuřecí kapsa plněná paprikami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 345 kcal
- Sacharidy 5 g
- Tuky 14 g
- Sodík 565 mg
- Bílkoviny 34 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 108.5 mg
- Draslík 645.2 mg
- Vláknina 1916.5 mg
- Vitamín A 1916.5 mg
- Vitamín B6 1.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 48.9 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 32.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Papriky omyjeme, rozpůlíme, očistíme a opečeme pod grilem. Slupku stáhneme a lusky nadrobno nakrájíme. Osmahneme je na lžíci oleje, přidáme prolisovaný česnek, tymián a citronovou kůru.
-
2
Omyté kuřecí řízky nařízneme tak, aby vznikla kapsa, maso osolíme a opepříme. Kapsy naplníme ochucenou paprikou a sepneme párátky.
-
3
Naplněné maso opečeme na 2 lžících oleje, přilijeme vývar a podusíme 15-20 minut. Vyjmeme a necháme na teplém místě.
-
4
Do šťávy přilijeme smetanu, krátce prohřejeme a podle chuti osolíme a opepříme.
-
5
Podáváme s bramborovu kaší nebo s těstovinami.