Kuřecí kapsa plněná paprikami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Kuřecí prsa
  • 125 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 250 ml Vývar drůbeží
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Paprika červená
  • 1 špetka Citronová kůra
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Tymián čerstvý
  • 3 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 345 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 565 mg
  • Bílkoviny 34 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 108.5 mg
  • Draslík 645.2 mg
  • Vláknina 1916.5 mg
  • Vitamín A 1916.5 mg
  • Vitamín B6 1.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 48.9 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 32.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Papriky omyjeme, rozpůlíme, očistíme a opečeme pod grilem. Slupku stáhneme a lusky nadrobno nakrájíme. Osmahneme je na lžíci oleje, přidáme prolisovaný česnek, tymián a citronovou kůru.

  • 2

    Omyté kuřecí řízky nařízneme tak, aby vznikla kapsa, maso osolíme a opepříme. Kapsy naplníme ochucenou paprikou a sepneme párátky.

  • 3

    Naplněné maso opečeme na 2 lžících oleje, přilijeme vývar a podusíme 15-20 minut. Vyjmeme a necháme na teplém místě.

  • 4

    Do šťávy přilijeme smetanu, krátce prohřejeme a podle chuti osolíme a opepříme.

  • 5

    Podáváme s bramborovu kaší nebo s těstovinami.

Komentáře k receptu