Kuře v římském hrnci
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1005 kcal
- Sacharidy 76 g
- Tuky 47 g
- Sodík 525 mg
- Bílkoviny 64 g
- Uhlovodany 76 g
- Cholesterol 225 mg
- Draslík 1961.6 mg
- Vláknina 19122.6 mg
- Vitamín A 19122.6 mg
- Vitamín B6 2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 89.3 mg
- Vitamín E 2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 11 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Římský hrnec předem namočíme do vody.
-
2
Kaštany scedíme a nasekáme, očištěný pórek nakrájíme na kolečka a oloupaná, jádřinců zbavená jablka nakrájíme na plátky.
-
3
Kysané zelí překrájíme a smícháme s kaštany, pórkem a jablky. Osolíme, opepříme, okořeníme hřebíčkem. Dvěma třetinami směsi naplníme omyté kuře a otvor uzavřeme špejlí.
-
4
Oloupané, na kousky nakrájené brambory promícháme se zbylou směsí, vložíme do hrnce a zalijeme vývarem. Na směs položíme kuře, přiklopíme pokličkou a postavíme do studené trouby. Nastavíme na 200 stupňů Celsia a pokrm dusíme asi 50 minut.
-
5
Nakonec kuře potřeme jablečnou šťávou a bez pokličky dopékáme ještě 15 minut.