Kuře v římském hrnci

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 100 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Kaštany jedlé
  • 1200 g Kuře
  • 300 g Zelí kysané
  • 700 g Brambory
  • 450 g Jablka
  • 100 ml Vývar drůbeží
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Pórek
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Hřebíček mletý
  • 1 polévková lžíce Džus jablečný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1005 kcal
  • Sacharidy 76 g
  • Tuky 47 g
  • Sodík 525 mg
  • Bílkoviny 64 g
  • Uhlovodany 76 g
  • Cholesterol 225 mg
  • Draslík 1961.6 mg
  • Vláknina 19122.6 mg
  • Vitamín A 19122.6 mg
  • Vitamín B6 2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 89.3 mg
  • Vitamín E 2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Římský hrnec předem namočíme do vody.

  • 2

    Kaštany scedíme a nasekáme, očištěný pórek nakrájíme na kolečka a oloupaná, jádřinců zbavená jablka nakrájíme na plátky.

  • 3

    Kysané zelí překrájíme a smícháme s kaštany, pórkem a jablky. Osolíme, opepříme, okořeníme hřebíčkem. Dvěma třetinami směsi naplníme omyté kuře a otvor uzavřeme špejlí.

  • 4

    Oloupané, na kousky nakrájené brambory promícháme se zbylou směsí, vložíme do hrnce a zalijeme vývarem. Na směs položíme kuře, přiklopíme pokličkou a postavíme do studené trouby. Nastavíme na 200 stupňů Celsia a pokrm dusíme asi 50 minut.

  • 5

    Nakonec kuře potřeme jablečnou šťávou a bez pokličky dopékáme ještě 15 minut.

Komentáře k receptu