Asijský talíř

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 30 g Protlak rajčatový
  • 15 g Houby sušené
  • 200 g Fazolové lusky zelené
  • 200 g Kuřecí prsa
  • 300 ml Vývar drůbeží
  • 50 ml Víno rýžové čínské
  • 2 ml Omáčka sójová
  • 30 ml Olej slunečnicový
  • 2 ks Cibule
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 285 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 357 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 32 mg
  • Draslík 483.4 mg
  • Vláknina 5002.3 mg
  • Vitamín A 5002.3 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10.4 mg
  • Vitamín E 3.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Sušené houby zalijeme vodou a počkáme až změknou. Očištěné fazolky nakrájíme na libovolné kousky a vhodíme je do vroucí vody. Fazolky vaříme asi 5 minut. Po 5 minutách fazolky vyjmeme z vody.

  • 2

    Na oleji orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli. K orestované cibuli přimícháme kuřecí prsíčka nakrájená na kostičky a změklé houby. Vše krátce orestujeme. Nakonec podlijeme drůbežím vývarem, výluhem z hub a rýžovým vínem. Poté zaklopíme poklicí a necháme dusit. Celou směs dusíme tak dlouho, dokud maso nezměkne. Nakonec ještě přimíháme rajčatový protlak a prohřejeme. Dochutíme solí, pepřem a sójovou omáčkou.

  • 3

    Uvařené fazolky podáváme s masovou směsí.

Komentáře k receptu