Dýňová polévka se smetanou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 450 g Dýně
  • 115 g Krevety tygří - loupané
  • 600 ml Vývar slepičí
  • 600 ml Smetana 16% (pochoutková)
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 0.5 kávová lžička Krevetová pasta
  • 4 ks Šalotka
  • 2 ks Chilli paprička
  • 1 ks Citronová tráva
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Sůl
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Omáčka rybí
  • 1 polévková lžíce Krevety sušené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 417 kcal
  • Sacharidy 50 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 725 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 45 g
  • Cholesterol 98.2 mg
  • Draslík 1155.4 mg
  • Vláknina 1135.8 mg
  • Vitamín A 1135.8 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 26.7 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do horké vody si na deset minut naložíme krevety.

  • 2

    Oloupeme dýni a nakrájíme ji na měsíčky. Vydlabeme semínka a dužinu rozkrájíme na asi 2cm kostičky.

  • 3

    Do hmoždíře dáme rozdrcený česnek, šalotku, krevetovou pastu, citronovou trávu, chilli a sůl. Z krevet slijeme vodu, přidáme ke směsi a vytvoříme hrubší pastu.

  • 4

    V hrnci přivedeme vývar k varu a přidáme pastu. Řádně promícháme, dokud se nerozpustí.

  • 5

    Přidáme dýňové kousky a vaříme do změknutí.

  • 6

    Vmícháme smetanu, znovu povaříme a přidáme rybí omáčku, pepř a cukr.

  • 7

    Přidáme krevety a povaříme ještě asi 2-3 minuty do důkladného prohřátí.

Komentáře k receptu