Divoká kachna z Nausy
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 145 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 13 g
- Sodík 249 mg
- Bílkoviny 1 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 0.1 mg
- Draslík 120.5 mg
- Vláknina 3636.4 mg
- Vitamín A 3636.4 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 25.2 mg
- Vitamín E 1.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V míse smícháme jablko nakrájené na kostičky, sůl, pepř, nasekanou petrželku, pořádně promícháme a takto připravenou nádivkou naplníme kachnu. Kachnu svážeme a dáme na vymazaný plech, zakryjeme alobalem a pečeme asi 30 minut.
-
2
Mezitím připravíme zeleninu. Cibuli, mrkev, papriku, česnek pokrájíme a orestujeme na pánvi na rozpáleném oleji. Osolíme, opepříme, přidáme bobkový list a hřebíček, podlijeme vodou a necháme povařit. Sundáme alobal z kachny, vlijeme uvařenou omáčku, znovu přikryjeme alobalem a necháme ještě hodinu péct. Potom kachnu naporcujeme a podáváme s bramborovým knedlíkem.