Špagety s petrželkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 383 kcal
- Sacharidy 69 g
- Tuky 5 g
- Sodík 520 mg
- Bílkoviny 16 g
- Uhlovodany 69 g
- Cholesterol 9 mg
- Draslík 472.2 mg
- Vláknina 8362.5 mg
- Vitamín A 8362.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 46.4 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Ančovičky dobře propláchneme pod studenou tekoucí vodou, vyjmeme jim páteř, odtrhneme hlavičku a pokrájíme je na kousky. Petrželku nasekáme.
-
2
V pánvi rozehřejeme olej, dáme na něj pokrájené ančovičky, pánev stáhneme ze sporáku a ančovičky rozmělníme vidličkou.
-
3
V hrnci uvedeme do varu dostatečné množství vody, osolíme ji a dáme do ní vařit špagety. Scedíme je ve chvíli, kdy budou al dente.
-
4
Vysypeme špagety do pánve s ančovičkami, přidáme nasekanou petrželku, přilijeme půl naběračky vody, ve které se vařily těstoviny, a za neustálého míchání dvěma vidličkami všechno 2 minuty povaříme. Přisypeme špetku čerstvě mletého pepře a hotový pokrm horký podáváme.