Falafel v tortile
Suroviny
- 400 g Cizrna
- 11.11 ml Olej stolní
- 1 kávová lžička Kmín drcený
- 1 kávová lžička Tymián sušený
- 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
- 0.5 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 1 ks Cibule
- 4 ks Tortilla
- 2 stroužek Česnek
- 1.5 l Voda pitná
- 2 polévková lžíce Petržel - nať
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 520 kcal
- Sacharidy 87 g
- Tuky 11 g
- Sodík 164 mg
- Bílkoviny 23 g
- Uhlovodany 87 g
- Cholesterol 1.6 mg
- Draslík 1090.2 mg
- Vláknina 42819.6 mg
- Vitamín A 42819.6 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 10.6 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cizrnu na noc ponoříme do vody, poté ji slijeme, propláchneme a deset minut zprudka povaříme v čerstvé vodě, stáhneme plamen a vaříme asi hodinu.
-
2
Cizrnu, nasekanou cibuli, dva nasekané stroužky česneku, petrželku, kmín, koriandr, prášek do pečiva rozmixujeme, osolíme a opepříme.
-
3
Ze směsi vytvoříme malé placky, na oleji je z obou stran osmažíme dozlatova a podáváme je uložené v tortilách.