Špagetini s kapari a ančovičkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 656 kcal
- Sacharidy 70 g
- Tuky 23 g
- Sodík 773 mg
- Bílkoviny 42 g
- Uhlovodany 70 g
- Cholesterol 136.3 mg
- Draslík 721.3 mg
- Vláknina 2852.5 mg
- Vitamín A 2852.5 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 22.1 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Petrželku jemně nasekáme. Omyjeme nasolené ančovičky, abychom je zbavili soli, otevřeme je, vyjmeme páteř a pokrájíme je na kousky. Omyjeme od soli kapary tak, že je několikrát propláchneme pod tekoucí studenou vodou, pak je nahrubo nasekáme.
-
2
Oloupeme stroužky česneku, osmažíme je na pánvi na 2 lžících oleje společně s pálivou červenou papričkou. Česnek a papričku potom vyhodíme, místo nich přidáme na kousky pokrájené ančovičky, nasekané kapary, pokrájená rajčata a za občasného zamíchání vše asi 10 minut podusíme. Osolíme, opepříme, přidáme čerstvé oregano a olivy a stáhneme pánev ze sporáku.
-
3
Čerstvé ančovičky vykucháme, odtrhneme jim hlavičku, vykostíme je, obalíme v rozšlehaném vejci a v pánvi s rozehřátým olejem osmažíme.
-
4
V hrnci uvedeme do varu dostatečné množství osolené vody a dáme do ní vařit těstoviny. Jakmile budou al dente, scedíme je, asi půl minuty je prohříváme s rajčatovou omáčkou a nakonec posypeme petrželkou. Navrch rozdělíme osmažené ančovičky. Servírujeme na jednotlivých talířích.