Pražma s rajčaty a bazalkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 26 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Pražma
  • 20 ml Olej olivový
  • 1 kávová lžička Ocet vinný
  • 4 ks Rajčata
  • 1 hrst Bazalka
  • 2 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 240 kcal
  • Sacharidy 4 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 164 mg
  • Bílkoviny 40 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 134 mg
  • Draslík 900.4 mg
  • Vláknina 2033 mg
  • Vitamín A 2033 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 13 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omytá rajčata nahrubo nasekáme a smícháme s nasekaným česnekem, olejem, octem a nasekanou bazalkou. Směs vložíme do misky, necháme 3-4 hodiny v chladu.

  • 2

    Očištěné a omyté pražmy osolíme, opepříme a potřeme olejem. Ryby opékáme na pánvi 2-3 minuty z každé strany.

  • 3

    Pražmy podáváme na vrstvě připravených rajčat.

Komentáře k receptu