Carpaccio z marinovaného hovězího

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Hovězí svíčková
  • 50 g Sýr Parmezán
  • 100 g Hříbky čerstvé
  • 50 ml Olej olivový
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 hrst Bazalka
  • 1 špetka Pepř bílý
  • 4 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 248 kcal
  • Sacharidy 2 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 334 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 34.8 mg
  • Draslík 350.5 mg
  • Vláknina 412.4 mg
  • Vitamín A 412.4 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.1 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné maso nakrájíme na tenké plátky a rozložíme na mísu. Plátky pokapeme polovinou oleje a citronové šťávy. Necháme asi 15 minut marinovat v chladu.

  • 2

    Potom na plátky masa rozložíme očištěné, na plátky nakrájené hříbky a hoblinky parmezánu. Podle chuti osolíme a opepříme, pokapeme zbylým olejem a citronovou šťávou. Nakonec carpaccio posypeme nasekanou bazalkou.

  • 3

    Podáváme vychlazené.

Komentáře k receptu