Kataifi nudle s pistáciemi

Hodnocení 2x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 25

Suroviny

  • 500 g Ořechy vlašské
  • 100 g Pistácie
  • 100 g Cukr krupice
  • 90 g Strouhanka
  • 10 g Skořice mletá
  • 900 g Cukr moučkový
  • 500 ml Voda pitná
  • 8 dl Martell cognac
  • 0.5 kg Kataifi
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 647 kcal
  • Sacharidy 86 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 27 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 86 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 135.3 mg
  • Vláknina 4101.6 mg
  • Vitamín A 4101.6 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.5 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V míse smícháme ořechy, strouhanku, skořici, cukr a nakonec koňak, dobře promícháme.

  • 2

    Nudličky kataifi rozdělíme do 25 pruhů, které co nejvíc vyrovnáme. Na konec každého pruhu dáme lžičku náplně a zabalíme. Takto připravené ruličky poklademe na vymazaný plech, potřeme rozpuštěným máslem. Pečeme nejdříve přikryté alobalem ve středně vyhřáté troubě asi 30 minut, poté alobal sundáme a pečeme dalších 30 minut dorůžova.

  • 3

    Mezitím připravíme sirup - svaříme vodu s cukrem a ještě horké závitky polijeme a necháme odležet tak dlouho, dokud se všechen sirup nevsákne. Na závěr posypeme nasekanými pistáciovými oříšky.

Komentáře k receptu