Bábovka s kysanou smetanou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 95 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 125 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 300 g Cukr moučkový
  • 0.25 kávová lžička Tresť mandlová
  • 1 kávová lžička Tresť vanilková
  • 10 ks Vaječný bílek slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 polévková lžíce Zakysaná smetana
  • 2 polévková lžíce Mouka kukuřičná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 306 kcal
  • Sacharidy 66 g
  • Tuky 1 g
  • Sodík 151 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 51 g
  • Cholesterol 0.6 mg
  • Draslík 111.8 mg
  • Vláknina 1337.8 mg
  • Vitamín A 1337.8 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Formu na bábovku vymažeme máslem, vysypeme hrubou moukou.

  • 2

    Troubu předehřejeme na 170°C.

  • 3

    Obě mouky smícháme se sto gramy cukru. Bílky umixujeme, přidáme sůl a mixujeme dokud není sníh zcela tuhý. Poté zašleháme zbylý cukr a obě esence. Do sněhu "zabalíme" mouku a těsto vlijeme do připravené formy a pečeme zhruba hodinu.

  • 4

    Hotovou bábovku vyklopíme opatrně na mřížku a necháme vychladnout, poté posypeme moučkovým cukrem.

Komentáře k receptu