Koláč s ančovičkami a sýrem
Suroviny
- 900 g Cibule
- 55 g Ančovičky konzervované
- 180 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 3 ks Rajčata
- 24 ks Olivy černé
- 6 ks Rajčata sušená sterilovaná
- 1 ks Vaječný žloutek slepičí
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Sůl
- 3 polévková lžíce Voda pitná
- 4 polévková lžíce Olej olivový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 2193 kcal
- Sacharidy 210 g
- Tuky 153 g
- Sodík 9233 mg
- Bílkoviny 21 g
- Uhlovodany 177 g
- Cholesterol 104.2 mg
- Draslík 7430.5 mg
- Vláknina 113545 mg
- Vitamín A 113545 mg
- Vitamín B6 1.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 467.1 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 13.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Mouku prosejeme do mísy se solí, změklým máslem a vytvoříme žmolenkové těsto. Přidáme 1 žloutek a vody jen tolik, aby se nám těsto spojilo. Troubu předehřejeme na 200 °C.
-
2
Na pomoučeném vále rozválíme kruhovou placku, aby v koláčové formě dosahovala k okraji a vložíme do chladničky.
-
3
Cibuli nakrájíme na plátky, na oleji ji s kořením osmažíme a asi 20 minut dusíme pod pokličkou. Poté dosmažíme bez pokličky a necháme vychladnout. Rajčata nakrájíme na plátky.
-
4
Na dno koláče klademe plátky rajčat, na každý plátek dáme vypeckovanou olivu a skládáme do tvaru mřížky, kterou uděláme z proužků sušených rajčat a z ančoviček. Pečeme v předehřáté troubě cca 30 minut.