Koláč s pyré z rajčat a sýra

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 55 g Ančovičky konzervované
  • 200 g Sýr Čedar
  • 30 g Strouhanka
  • 115 g Máslo čerstvé
  • 215 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 125 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 0.5 kávová lžička Tymián sušený
  • 10 ks Rajčata
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Sůl
  • 3 polévková lžíce Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 816 kcal
  • Sacharidy 53 g
  • Tuky 56 g
  • Sodík 938 mg
  • Bílkoviny 27 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 225.6 mg
  • Draslík 615.4 mg
  • Vláknina 8678.5 mg
  • Vitamín A 8678.5 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 25.5 mg
  • Vitamín E 1.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 34.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mouku prosejeme do mísy se solí, změklým máslem a vytvoříme žmolenkové těsto. Přidáme žloutek a vody jen tolik, aby se nám těsto spojilo.

  • 2

    Troubu předehřejeme na 200 °C.

  • 3

    Na pomoučeném vále rozválíme kruhovou placku, aby v koláčové formě dosahovala k okraji a vložíme do chladničky.

  • 4

    Na rajčatech uděláme nožem křížem zářezy a vložíme na 1 minutu do vařící vody. Poté rajčata oloupeme, pokrájíme na měsíčky a vykrojíme jádřince.

  • 5

    V misce smícháme strouhaný sýr s ančovičkami a šlehačkou. Na dno koláče nasypeme strouhanku, poklademe hustě rajčaty, posypeme pepřem, solí a tymiánem. Nakonec nasypeme sýrovou směs. Pečeme v předehřáté troubě zhruba 30 minut.

Komentáře k receptu