Novoroční koláč

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 20

Suroviny

  • 100 g Mandle plátky
  • 100 g Pomerančová kůra
  • 50 g Droždí
  • 500 g Cukr krupice
  • 500 g Máslo čerstvé
  • 40 ml Pomerančová šťáva
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 5 dl Mléko polotučné
  • 1.5 kg Mouka polohrubá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 606 kcal
  • Sacharidy 84 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 107 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 83 g
  • Cholesterol 81.6 mg
  • Draslík 175.1 mg
  • Vláknina 6768 mg
  • Vitamín A 6768 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.8 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 28.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do větší nádoby rozdrobíme kvasnice, přidáme máslo, vejce, mouku, cukr, pokrájenou pomerančovou kůru a šťávu z pomeranče, mléko a všechno dobře prohněteme. Přikryjeme utěrkou a necháme těsto asi 2 hodiny kynout. Poté znovu prohněteme, vymažeme plech a těsto na něm rozválíme po celé ploše a znovu necháme chvíli kynout. Před pečením potřeme vajíčkem a posypeme rozdrcenými mandlemi. Pečeme pozvolna a při mírné teplotě 50-60 minut, dokud koláč nezhnědne.

Komentáře k receptu