Japonský salát s ovocem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Ananas
  • 150 g Pomeranče
  • 120 g Rajčata
  • 120 g Salát hlávkový
  • 20 ml Citronová šťáva
  • 20 ml Pomerančová šťáva
  • 200 ml Smetana 16% (pochoutková)
  • 30 ml Citronová šťáva
  • 1 špetka Cukr moučkový
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 137 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 125 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 25 mg
  • Draslík 211.4 mg
  • Vláknina 3504.8 mg
  • Vitamín A 3504.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 38.3 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupaný ananas, pomeranče a rajčata nakrájíme na kostičky, zakapeme citronovou a pomerančovou šťávou, rajčata zlehka posypeme solí. Na talířky položíme list salátu a na něj nasypeme rovnoměrně kostičky ananasu a pomeranče. Zalijeme smetanovou zálivkou a navrch položíme kostičky rajčat.

Komentáře k receptu