Jednoduché gazpacho

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 10 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1 kostka Kostkový led
  • 300 ml Vývar zeleninový
  • 2 ks Paprika zelená
  • 1 ks Okurka salátová
  • 2 ks Paprika červená
  • 1 ks Bazalka
  • 1 ks Pečivo pšeničné běžné máslové
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 2.5 hrnek Rajčata
  • 1 polévková lžíce Balsamico ocet
  • 2 polévková lžíce Cibule
  • 2 polévková lžíce Paprika červená
  • 2 polévková lžíce Paprika zelená
  • 1 polévková lžíce Ocet vinný červený
  • 1 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 2 polévková lžíce Okurka salátová
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 156 kcal
  • Sacharidy 27 g
  • Tuky 4 g
  • Sodík 428 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 27 g
  • Cholesterol 1.4 mg
  • Draslík 1086.4 mg
  • Vláknina 12300.8 mg
  • Vitamín A 12300.8 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 127.6 mg
  • Vitamín E 2.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Papriky a okurku nakrájíme, spolu s bazalkou a česnekem rozmixujeme. Přidáme propasírovaná rajčata, olivový olej, oba druhy octa, celou směs na hladko rozmixujeme.

  • 2

    Do rozmixované směsi přidáme zeleninový vývar a citronovou šťávu. Nalijeme do mísy, osolíme, opepříme, přikryjeme potravinářskou fólií a vložíme na 2 hodiny do chladničky.

  • 3

    Před podáváním připravíme okurku, cibuli, papriky a rozložíme je na malé talířky. Kostky ledu rozdělíme do talířků, polévku zamícháme a nalijeme na led. Ozdobíme snítkou bazalky, podáváme se zeleninou a čerstvým bílým pečivem.

Komentáře k receptu