Jednoduché gazpacho
Suroviny
- 1 kostka Kostkový led
- 300 ml Vývar zeleninový
- 2 ks Paprika zelená
- 1 ks Okurka salátová
- 2 ks Paprika červená
- 1 ks Bazalka
- 1 ks Pečivo pšeničné běžné máslové
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 stroužek Česnek
- 2.5 hrnek Rajčata
- 1 polévková lžíce Balsamico ocet
- 2 polévková lžíce Cibule
- 2 polévková lžíce Paprika červená
- 2 polévková lžíce Paprika zelená
- 1 polévková lžíce Ocet vinný červený
- 1 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
- 2 polévková lžíce Citronová šťáva
- 2 polévková lžíce Okurka salátová
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 156 kcal
- Sacharidy 27 g
- Tuky 4 g
- Sodík 428 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 27 g
- Cholesterol 1.4 mg
- Draslík 1086.4 mg
- Vláknina 12300.8 mg
- Vitamín A 12300.8 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 127.6 mg
- Vitamín E 2.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Papriky a okurku nakrájíme, spolu s bazalkou a česnekem rozmixujeme. Přidáme propasírovaná rajčata, olivový olej, oba druhy octa, celou směs na hladko rozmixujeme.
-
2
Do rozmixované směsi přidáme zeleninový vývar a citronovou šťávu. Nalijeme do mísy, osolíme, opepříme, přikryjeme potravinářskou fólií a vložíme na 2 hodiny do chladničky.
-
3
Před podáváním připravíme okurku, cibuli, papriky a rozložíme je na malé talířky. Kostky ledu rozdělíme do talířků, polévku zamícháme a nalijeme na led. Ozdobíme snítkou bazalky, podáváme se zeleninou a čerstvým bílým pečivem.