Tagliatelle s olihněmi a rukolou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 671 kcal
- Sacharidy 70 g
- Tuky 24 g
- Sodík 615 mg
- Bílkoviny 34 g
- Uhlovodany 16 g
- Cholesterol 470.1 mg
- Draslík 742.8 mg
- Vláknina 7447.5 mg
- Vitamín A 7447.5 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 40.3 mg
- Vitamín E 1.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 26.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Olihně vykucháme, propláchneme a necháme okapat. Ve velké pánvi rozehřejeme 30 g másla, osmažíme na něm nasekanou šalotku, přidáme očištěné olihně, osolíme, opepříme a necháme 3-4 minuty smažit. Zvýšíme teplotu, zalijeme všechno vínem a necháme vyvařit. Zmírníme teplotu, přidáme zbývající máslo. Vše promícháme a stáhneme pánev ze sporáku.
-
2
Ve velkém hrnci uvedeme do varu dostatečné množství vody, osolíme a uvaříme nudle. Jakmile budou al dente, scedíme a promícháme s olihněmi. Hotový pokrm posypeme nasekanou petrželkou, promícháme a ihned podáváme.