Tagliatelle s olihněmi a rukolou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 450 g Olihně
  • 100 g Rukola
  • 60 g Petržel - nať
  • 80 g Máslo čerstvé
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 300 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 200 ml Víno bílé
  • 1 ks Šalotka
  • 3 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 671 kcal
  • Sacharidy 70 g
  • Tuky 24 g
  • Sodík 615 mg
  • Bílkoviny 34 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 470.1 mg
  • Draslík 742.8 mg
  • Vláknina 7447.5 mg
  • Vitamín A 7447.5 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 40.3 mg
  • Vitamín E 1.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 26.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Olihně vykucháme, propláchneme a necháme okapat. Ve velké pánvi rozehřejeme 30 g másla, osmažíme na něm nasekanou šalotku, přidáme očištěné olihně, osolíme, opepříme a necháme 3-4 minuty smažit. Zvýšíme teplotu, zalijeme všechno vínem a necháme vyvařit. Zmírníme teplotu, přidáme zbývající máslo. Vše promícháme a stáhneme pánev ze sporáku.

  • 2

    Ve velkém hrnci uvedeme do varu dostatečné množství vody, osolíme a uvaříme nudle. Jakmile budou al dente, scedíme a promícháme s olihněmi. Hotový pokrm posypeme nasekanou petrželkou, promícháme a ihned podáváme.

Komentáře k receptu