Linguine po sorrentsku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Těstoviny Linguine
  • 300 g Sépie
  • 400 g Rajčata
  • 50 g Petržel - nať
  • 5 g Sůl
  • 80 g Cibule
  • 40 ml Olej stolní
  • 1 stroužek Česnek
  • 3 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 456 kcal
  • Sacharidy 62 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 804 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 62 g
  • Cholesterol 89.6 mg
  • Draslík 638.7 mg
  • Vláknina 4182.5 mg
  • Vitamín A 4182.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 41.7 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ve vařící vodě spaříme rajčata, oloupeme, zbavíme semínek a nahrubo je nasekáme. Petrželku nasekáme.

  • 2

    Sépie očistíme, vykucháme, zbavíme očí, kostí, zobáčku a kůže a chapadélka nahrubo nakrájíme. Tělíčka také nakrájíme na kousky.

  • 3

    Oloupeme cibuli a jemně nakrájíme. Stroužek česneku lehce podrtíme. Do pánve nalijeme olej, cibuli a česnek na něm při střední teplotě osmažíme, ale nenecháme je zhnědnout. Přidáme chapadélka a pokrájená tělíčka sépií a bez pokličky chvíli prudce smažíme. Potom scedíme a odložíme stranou.

  • 4

    Do téže pánve dáme pokrájená rajčata, špetku soli, špetku pepře

  • 5

    a vše za občasného zamíchání asi 15 minut dusíme. Přidáme sépie a trochu nasekané petrželky.

  • 6

    Ve velkém hrnci uvaříme těstoviny, scedíme, přelijeme směsí se sépiemi a posypeme zbývající nasekanou petrželkou. Hotový pokrm

  • 7

    podáváme horký.

Komentáře k receptu