Zeleninový vývar s fazolemi
Suroviny
- 10 g Petržel kudrnka
- 50 g Sýr Parmezán
- 150 g Fazole bílé sterilované
- 75 g Čočka jedlá
- 15 g Houby sušené
- 115 g Těstoviny Rigatoni
- 60 ml Olej olivový
- 150 ml Vývar zeleninový
- 650 ml Voda pitná
- 1 ks Celer řapíkatý
- 1 ks Mrkev kořen
- 1 ks Cibule
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Chilli koření mleté
- 1 stroužek Česnek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 457 kcal
- Sacharidy 44 g
- Tuky 106 g
- Sodík 453 mg
- Bílkoviny 17 g
- Uhlovodany 41 g
- Cholesterol 9.2 mg
- Draslík 599.2 mg
- Vláknina 21604.8 mg
- Vitamín A 21604.8 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 8.9 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Sušené houby namočíme na 15 minut do teplé vody.
-
2
Mezitím si dáme uvařit na 20 minut čočku s 475 ml vody.
-
3
Houby slijeme, nakrájíme na malé kousky a odložíme starnou. Vodu ve které se houby máčely uchováme.
-
4
Uvařenou čočku slijeme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat.
-
5
Ve velkém kastrolu na rozehřátém oleji, osmažíme na kousky nakrájenou mrkev, celer, cibuli, česnek, petržel a špetku chilli. Až je zelenina měkká, zalijeme ji vývarem a vodou z hub.
-
6
Uvedeme do varu, přidáme fazole a čočku a podle chuti osolíme a opepříme. Přikryjeme poklicí a necháme takto vařit 20 minut
-
7
Na konec přidáme těstoviny a houby. Opět uvedeme do varu a vaříme 7 minut.
-
8
Polévku dle chuti dokořeníme a můžeme servírovat. Na ozdobu použijeme petrželku a strouhaný sýr.