Zeleninový vývar s fazolemi

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 10 g Petržel kudrnka
  • 50 g Sýr Parmezán
  • 150 g Fazole bílé sterilované
  • 75 g Čočka jedlá
  • 15 g Houby sušené
  • 115 g Těstoviny Rigatoni
  • 60 ml Olej olivový
  • 150 ml Vývar zeleninový
  • 650 ml Voda pitná
  • 1 ks Celer řapíkatý
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Chilli koření mleté
  • 1 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 457 kcal
  • Sacharidy 44 g
  • Tuky 106 g
  • Sodík 453 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 41 g
  • Cholesterol 9.2 mg
  • Draslík 599.2 mg
  • Vláknina 21604.8 mg
  • Vitamín A 21604.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.9 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Sušené houby namočíme na 15 minut do teplé vody.

  • 2

    Mezitím si dáme uvařit na 20 minut čočku s 475 ml vody.

  • 3

    Houby slijeme, nakrájíme na malé kousky a odložíme starnou. Vodu ve které se houby máčely uchováme.

  • 4

    Uvařenou čočku slijeme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat.

  • 5

    Ve velkém kastrolu na rozehřátém oleji, osmažíme na kousky nakrájenou mrkev, celer, cibuli, česnek, petržel a špetku chilli. Až je zelenina měkká, zalijeme ji vývarem a vodou z hub.

  • 6

    Uvedeme do varu, přidáme fazole a čočku a podle chuti osolíme a opepříme. Přikryjeme poklicí a necháme takto vařit 20 minut

  • 7

    Na konec přidáme těstoviny a houby. Opět uvedeme do varu a vaříme 7 minut.

  • 8

    Polévku dle chuti dokořeníme a můžeme servírovat. Na ozdobu použijeme petrželku a strouhaný sýr.

Komentáře k receptu