Květákový salát s kerblíkem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 528 kcal
- Sacharidy 17 g
- Tuky 51 g
- Sodík 300 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 17 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 1448.6 mg
- Vláknina 9189.8 mg
- Vitamín A 9189.8 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 54.7 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Květák propláchneme pod tekoucí vodou a vložíme na 5 minut do osolené vroucí vody. Nevaříme déle, aby zůstal křupavý. Vyjmeme z vody, rozebereme na malé růžičky, ochutíme zálivkou z oleje, octa, soli a pepře. Nakonec zasypeme nadrobno pokrájeným kerblíkem.
-
2
Podáváme k pečené drůbeži.