Pěna z mořského jazyka s pórkem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 390 kcal
- Sacharidy 18 g
- Tuky 25 g
- Sodík 604 mg
- Bílkoviny 24 g
- Uhlovodany 16 g
- Cholesterol 85 mg
- Draslík 721 mg
- Vláknina 5544.5 mg
- Vitamín A 5544.5 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 24.2 mg
- Vitamín E 1.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 13.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyjeme plátky mořského jazyka, osušíme a rozmixujeme. Rozmixované rybí maso dáme do misky, přidáme bílek, špetku soli a špetku čerstvého mletého pepře, vše důkladně promícháme. Zakrytou směs necháme cca 15 minut chladit.
-
2
Mezitím očistíme pórek a pokrájíme na tlustší kolečka. Osmažíme na 30 g másla, ale nenecháme je zhnědnout. Osolíme, stáhneme pánev ze sporáku a obsah necháme vychladnout.
-
3
Vytáhneme rozmixované rybí maso z ledničky, smícháme s pórkem, vmícháme smetanu. Vše promícháme. Zapékací formu vymažeme zbytkem másla. Do formy urovnáme směs rozmixovaného rybího masa s pórkem, zakryjeme hliníkovou fólií a necháme pěnu asi 20 minut vařit ve vodní lázni v předehřáté troubě na 180 °C.
-
4
Rajčata spaříme ve vařící vodě, oloupeme, zbavíme semínek a necháme v cedníku okapat. Omyjeme petrželku a bazalku, osušíme a nasekáme.
-
5
Rajčata pokrájíme na kostičky. Nasypeme do mísy, přidáme nasekanou petrželku a bazalku, sůl, mletý pepř a olej. Pěnu vytáhneme z trouby
-
6
a necháme vychladnout. Vyklopíme na servírovací mísu a podáváme s připravenými kostičkami rajčat.