Pěna z mořského jazyka s pórkem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 100 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Mořský jazyk
  • 250 g Rajčata
  • 40 g Máslo čerstvé
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 30 ml Olej olivový
  • 1 ks Pórek
  • 1 ks Vaječný bílek slepičí
  • 1 hrst Bazalka
  • 2 dl Smetana 16% (pochoutková)
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 390 kcal
  • Sacharidy 18 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 604 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 85 mg
  • Draslík 721 mg
  • Vláknina 5544.5 mg
  • Vitamín A 5544.5 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 24.2 mg
  • Vitamín E 1.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyjeme plátky mořského jazyka, osušíme a rozmixujeme. Rozmixované rybí maso dáme do misky, přidáme bílek, špetku soli a špetku čerstvého mletého pepře, vše důkladně promícháme. Zakrytou směs necháme cca 15 minut chladit.

  • 2

    Mezitím očistíme pórek a pokrájíme na tlustší kolečka. Osmažíme na 30 g másla, ale nenecháme je zhnědnout. Osolíme, stáhneme pánev ze sporáku a obsah necháme vychladnout.

  • 3

    Vytáhneme rozmixované rybí maso z ledničky, smícháme s pórkem, vmícháme smetanu. Vše promícháme. Zapékací formu vymažeme zbytkem másla. Do formy urovnáme směs rozmixovaného rybího masa s pórkem, zakryjeme hliníkovou fólií a necháme pěnu asi 20 minut vařit ve vodní lázni v předehřáté troubě na 180 °C.

  • 4

    Rajčata spaříme ve vařící vodě, oloupeme, zbavíme semínek a necháme v cedníku okapat. Omyjeme petrželku a bazalku, osušíme a nasekáme.

  • 5

    Rajčata pokrájíme na kostičky. Nasypeme do mísy, přidáme nasekanou petrželku a bazalku, sůl, mletý pepř a olej. Pěnu vytáhneme z trouby

  • 6

    a necháme vychladnout. Vyklopíme na servírovací mísu a podáváme s připravenými kostičkami rajčat.

Komentáře k receptu